Direct naar de inhoud.

Droomfilm ‘De Confrontatie’ binnenkort in Smoky te zien

  • door:
  • op:
Filmmaker Brian op de Dijk (links)
Filmmaker Brian op de Dijk (links) – F: vipstv

STADSKANAAL – Oud Kanaalster Brian op de Dijk is 22 jaar en heeft vele jaren in Stadskanaal gewoond. De talentvolle jongeman heeft een eigen film gemaakt die afgelopen zomer reeds in première ging en nu ook Stadskanaal aandoet.

Droom

Het verhaal van de film heeft Brian eind 2013 gedroomd, meteen opgeschreven en wat later uitgewerkt. Brian: ” Ik was verbaasd van mezelf en vond dat het verhaal best sterk was en ik wilde er iets mee doen. Ik besloot om er een film van te maken. Ik heb een team van mensen om mij heen gezocht (familie, vrienden, kennissen, schoolgenoten) en heb acteurs gezocht, locaties geregeld en de filmspullen en cameramensen mochten we van school lenen, het ROC Friese Poort in Drachten, waar ik zelf ook op zat. Iedereen werkte vrijwillig mee, de acteurs voor ervaring en plezier, de cameramensen ook voor de ervaring en voor de locaties spraken we af voor reclame op de website, in de aftiteling en om als tegenprestatie een promofilm of foto’s voor ze te maken. Het enige dat nog geld heeft gekost is de catering en de spullen voor in de huizen waarin we filmden, dit heb ik zelf bekostigd”.

Brian (2)Film

De film gaat over Joost Veldhuis, een jongen die op zijn twaalfde verjaardag hoort dat hij is geadopteerd. Hij wil meteen op zoek naar zijn echte ouders, maar zijn adoptieouders houden dit een beetje af. Dan gaat hij samen met zijn beste vriend Niels op zoek. Op deze zoektocht komt hij oog in oog te staan met zijn identieke tweelingbroer Thijmen, ze worden letterlijk met elkaar geconfronteerd. Samen maken ze dan van alles mee. Het is een familiefilm met een beetje drama en duurt 1,5 uur.

Aa en Hunze

De film was reeds op 20 juni in première gegaan voor een volle grote zaal met familie, vrienden, kennissen, cast, crew, pers, BN’ers in de Wolff Bioscoop in Groningen. Maar nu is het zover. Op zondag 22 november zal zijn film ‘De Confrontatie’ ook vertoond worden in Service Bioscoop Smoky in Stadskanaal. Natuurlijk hoopt hij op veel publiek. Brian heeft naast film en showreportages ook eerder veel radiowerk gedaan. Zoals bij de lokale omroep van de gemeente Aa en Hunze. Zijn spraakmakende interviews met bekende artiesten kun je hier allemaal nog eens beluisteren.

 

Trailer ‘De Confrontatie’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-