Direct naar de inhoud.

Taart voor rebus winnares Mw. H. Mulder-Bakker

  • door:
  • op:
Coen Ronde feliciteert Mv. Mulder-Bakker
Coen Ronde feliciteert Mv. Mulder-Bakker

STADSKANAAL – Van 24 september tot en met 3 oktober werd in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde extra aandacht geschonken aan de landelijke campagne Samen tegen Eenzaamheid. Tijdens deze campagne is een rebus verschenen, waarbij voor de juist oplossing een taart in het vooruitzicht was gesteld. Deze is op 27 oktober overhandigd aan de winnares Mw. H. Mulder-Bakker uit Stadskanaal door Coen Ronde, voorzitter van het ROOB-Beleidsplatform Wonen-Welzijn-Zorg.m De oplossing van de rebus was geen verrassing: Week tegen Eenzaamheid.

Op initiatief van het ROOB-platform in beide gemeenten heeft een werkgroep verschillende activiteiten georganiseerd om het thema Eenzaamheid beter op de kaart te krijgen. Tevens waren deze activiteiten een uitnodiging aan inwoners om deel te gaan nemen aan activiteiten als men eenzaamheidsgevoelens heeft. De campagne startte succesvol met een wandeling in Musselkanaal/TerApelkanaal. Ruim 40 mensen liepen daarin mee, wethouders voorop en genoten daarna van een heerlijke lunch.

Daarna werd de week vervolgd met het Semslinie Stamppotdiner, gorganiseerd door de Youth Food Movement in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst, waarbij regionale producten gebruikt werden voor het diner en kunstwerken. Ruim 35 mensen waren erg onder de indruk van de inzet van plm. 15 jongeren in de tienerleeftijd die het diner hebben voorbereid en verzorgd.

Vervolgens waren er twee themabijeenkomsten georganiseerd over het thema Herkenning en erkenning van Eenzaamheid. Docent Jolanda Kroes van de Hanzehogeschool ging hierover op zeer interactieve en creatieve wijze met de deelnemers in gesprek. In totaal hebben ruim 30 mensen deze themabijeenkomsten bezocht en zijn ze wegwijs gemaakt in het thema om als professional of vrijwilliger de signalen beter op te kunnen vangen.

Tenslotte hadden de Dierenweide in Ter Apel en het Dierentehuis Ter Marse in Stadskanaal in het kader van Burendag en Dierendag een programma aangeboden op het thema Dier en Gezelschap. Al met al kunnen we spreken van een goed initiatief om aan dit thema aandacht te schenken en zullen de ervaringen van dit jaar worden meegenomen naar volgend jaar.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal