Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Asielzoekers dankbaar voor opvang in gemeente Stadskanaal

André Pathuis en Maaike Beukema van Vluchtelingenwerk

André Pathuis en Maaike Beukema van Vluchtelingenwerk

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal gaat vluchtelingen opnemen in een noodopvang. De gesprekken hierover lopen nog, maar het is een kwestie van tijd wanneer dit gecommuniceerd wordt. Gemeenten krijgen daar overigens een forse vergoeding voor uit Den Haag. Het kabinet heeft afgesproken dat de huidige vergoeding wordt verhoogd van 40 euro naar 100 euro per vluchteling per dag.

Dat is ook echt nodig zeggen Maaike Beukema en André Pathuis van vluchtelingenwerk Nederland. Maaike is in het dagelijkse leven werkbegeleider van het AZC in Musselkanaal en Andre is coördinator integratie Groningen Oost bij het vluchtelingenwerk. Een zware taak. Andre Pathuis “ Een dag is een keer om, je moet natuurlijk een keer stoppen, je hoort een heleboel narigheid die deze mensen hebben beleeft. Dat moet je wel kunnen verwerken”. Volgens Maaike zijn de asielzoekers blij met de opvang in de gemeente Stadskanaal. Maaike: “ Ze kunnen hier tot rust komen en herstellen van vaak traumatische ervaringen, ze vinden het heerlijk rustig in de gemeente Stadskanaal en daar zijn ze de inwoners dankbaar voor”.

Bert Jan Brinkman sprak met André Pathuis en Maaike Beukema in het radioprogramma ’S-Express’ van RTV Stadskanaal en RTV Parkstad. Een gedeelte van dit interview kun je hier beluisteren..

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.