Direct naar de inhoud.

Rustige jaarwisseling Stadskanaal

  • door:
  • op:
vuurwerk Knoal
Vuurwerk boven Stadskanaal (F: M. Dol / RTVS)

STADSKANAAL – Ondanks dat het even een oorlogsgebied leek in Stadskanaal is uiteindelijk oudejaarsavond rustig verlopen. De spoedeisende dienst van het Refaja ziekenhuis had weinig tot niets te doen. Ook zijn er geen noemenswaardige brandmeldingen geweest op de brandweerpost.

Wonder

Dat dit een klein wonder is mag wel blijken uit het feit dat er meer vuurwerk dan ooit de lucht in ging . Volgens bewoners uit diverse woonwijken was het de hele avond onrustig met extreem luide knallen. Het droge weer zorgde ervoor dat veel jongeren al vroeg op pad gingen met vuurwerk.

Lawinepijlen

oorlogsgebied Maarsstee
Het leek even oorlog in de Maarsstee

Ooggetuigen in de wijk Maarsstee deden melding van het afsteken van (verboden) lawinepijlen die de bewoners letterlijk langs de oren vlogen. De pijlen werden in kleine vuurtjes gegooid op de straat. Levensgevaarlijk, maar gelukkig allemaal goed afgelopen. De politie liet veel toe en kneep een oogje toe. Klokslag middernacht was het uiteindelijk toch een prachtig en kleurrijk schouwspel boven de Veenkoloniën zonder noemenswaardige incidenten. In de provincie Groningen zijn in totaal 48 aanhoudingen verricht. Het merendeel hiervan ging om vechtpartijen, dronkenschap of het (te vroeg) afsteken van (illegaal) vuurwerk.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal