Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Luinge en Bijl winnen Noorderpoort Nieuwjaarsloop

Schutrups Loopcircuit 2016 Noorderpoort Nieuwjaarsloop Stadskanaal startSTADSKANAAL – Wouter Luinge uit Veendam heeft de Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal gewonnen. Hij won de eerste wedstrijd van de 16de editie van het Schutrups Loopcircuit in 33:50 minuten. Bij de dames is Theresia Bijl uit Stadskanaal in 41:24 minuten als eerste gefinisht. In totaal namen 333 deelnemers deel aan de Nieuwjaarsloop.

De 22-jarige Veendammer was zijn concurrenten te snel af. Hij wist de als tweede geëindigde Venhuizen 16 seconden achter zich te houden. De strijd om de tweede en derde plek was spannend. Met slechts een seconde bleef Jan Venhuizen (34:06) de nummer drie, Mathijs de Vroome uit Peize (34:07), voor.

Schutrups Loopcircuit 2016 Noorderpoort Schutrups Nieuwjaarsloop 2012016_Theresia Bijl winnaar damesBij de dames was de concurrentie minder groot. Bijl finishte voor Lydia Doornbos uit Appingedam, die in 43:11 minuten over de finish kwam. De uit Winsum afkomstige Angelique Nienhuis werd derde met 44:38 minuten.

Informatie Noorderpoort Nieuwjaarsloop
De organisatie organiseert de Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal dit jaar voor de 43ste keer. Het parcours bestaat uit twee ronden van 5 kilometer verhard. De wedstrijdlopers moeten 10 kilometer afleggen. Recreanten hebben de keuze uit 5 of 10 kilometer.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.