Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

D66: Maak scholen in Groningen veilig en modern

Gasbeving - Groningen triltGRONINGEN – D66 Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven wil dat alle kinderen in Groningen veilig naar school kunnen. Voor een aantal scholen betekent dit dat zij verstevigd moeten worden. Van Veldhoven: “Ieder kind in Nederland moet veilig naar school kunnen. Als schoolgebouwen in Groningen toch verstevigd moeten worden, kan meteen van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om de schoolgebouwen modern en energiezuinig te maken. Goed voor het milieu en voor de energierekening van de school.” Veel schoolgebouwen in Nederland zijn verouderd en vochtig. Dat is ongezond voor leerlingen en leraren. “Als je in Groningen toch moet verbouwen, doe het dan in één keer goed”, aldus Van Veldhoven.

Renteloze lening voor verstevigingsoperatie
Scholen in Groningen worden door de aardbevingen eerder met verbouwingskosten geconfronteerd dan waar zij op gerekend hadden. D66 wil dat het kabinet Nationaal Coördinator Groningen Alders in staat stelt om met scholen en gemeenten een oplossing te vinden voor het verstevigen en moderniseren van deze schoolgebouwen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door scholen een renteloze lening te geven. Daarnaast pleit D66 vandaag in de Tweede Kamer voor het behoud van de waardevermeerderingsregeling en voor een onafhankelijk instituut dat onderzoek doet naar de aardbevingen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.