Direct naar de inhoud.

Gemeente Veendam reserveert anderhalf miljoen voor Sorghvlietlaan

  • door:
  • op:
Gemeentehis Veendam (foto: Peter Panneman)

VEENDAM – De gemeente Veendam wil werk maken van het gebied rondom de ovonde bij zwembad Tropiqua. De raad reserveerde tijdens het bespreken van de gemeentelijke financiën meer dan anderhalf miljoen voor het gebied.

Het plan werd ingebracht door coalitiepartijen GemeenteBelangen Veendam, PvdA, VVD en D66.

Volgens deze partijen gaat het om een belangrijk knooppunt in Veendam dat mede door het Leer- en Sportpark een steeds grotere aantrekkingskracht krijgt. De partijen willen dat in het gebied stedenbouw, verkeer, openbare ruimte en groen goed op elkaar zijn afgestemd. Ook moet er een oplossing komen voor het braakliggende terrein van Arriva.

Onvoldoende kennis

Lies Zondag van VUK liet weten zich overvallen te voelen. Zij stelt in de raadsvergadering dat er geen duidelijke voorlichting is geweest. Zondag: ‘Nu staan wij voor het beslissen over een uitgave van anderhalf miljoen voor een plan dat we niet inhoudelijk kennen. Dat is het grootste argument om tegen te stemmen.’ Ook het CDA en de CU steunen het plan niet omdat zij het gevoel hebben er onvoldoende van te weten.

Wethouder Schmaal zei in zijn reactie dat het plan juist nu op de wensenlijst is gekomen omdat de gemeente er op dit moment een subsidie voor kan krijgen. Schmaal: ‘Dat moest met stoom en kokend water, maar het zal uiteraard spoedig uw kant opkomen.’ Met twaalf stemmen voor en vijf tegen stemde de raad uiteindelijk in.

Onderzoek naar oplossing verkeersdrukte

VUK wil dat er op korte termijn onderzoek gedaan wordt naar een mogelijke verbinding van de DWM-weg met de Bendiksstraat. Dit zou een oplossing kunnen zijn voor de verkeersdrukte in Wildervank. Het probleem speelt volgens Zondag al jaren, hoog tijd dat er een oplossing komt voor de bewoners. De ingediende motie werd unaniem aangenomen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal