Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Muzieklessen in AZC Oude Pekela

muzieklesOUDE PEKELA – Vanaf vrijdag 11 maart verzorgt Muziekschool Zuid-Groningen vanuit maatschappelijke betrokkenheid wekelijks muzieklessen op het AZC van Oude Pekela. Ze doet dit in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid. Muziekdocent Erik Luikens en enkele conservatoriumstudenten gaan aan gemiddeld 20 tot 50 kinderen na schooltijd les geven in het AZC. De lessen bestaan onder andere uit het spelen op gitaar, ukelele, keyboard, slagwerkinstrumenten en wat ook erg belangrijk is om zich te kunnen uiten is zingen.
Stichting de Vrolijkheid organiseert voor kinderen in AZC’s creatieve en culturele lessen en uitstapjes, opdat hun leven brede en vrolijke ervaringen kent. De stichting werkt in de AZC’s van Ter Apel, Oude Pekela en Delfzijl. Het eerste contact is gelegd in het werkgebied van de muziekschool, in Ter Apel. Bij nader inzien bleek de behoefte in Oude Pekela het grootst en meest haalbaar, vandaar dat daar voor gekozen is. Overigens werkt Muziekschool Zuid-Groningen al in Ter Apel en Musselkanaal met kinderen uit de centra van het COA, maar dan via de scholen aldaar.

muziekschool-zuidgroningen

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.