Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wedde dat `t lukt wint Kern met Pit

1e prijs Kern met Pit - Wedde dat 't lukt - Wedde GroningenWEDDE – Zorgproject ‘Wedde dat ’t lukt’ uit Wedde (Groningen) heeft afgelopen zaterdag de nationale prijs gewonnen van Kern met Pit, de jaarlijkse leefbaarheidswedstrijd georganiseerd door KNHM. Het burgerinitiatief zet zich in voor de leefbaarheid van het dorp door met elkaar en voor elkaar te zorgen in de breedst mogelijke zin. Volgens het publiek en de jury verbindt het project de informele en formele zorg en is het project goed te kopiëren naar andere plekken. Wedde dat ’t lukt ontving een bedrag van drieduizend euro en de felbegeerde Gouden Pit. Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM, opende de prijsuitreiking waarbij uit elke provincie het beste burgerinitiatief vertegenwoordigd was.

De tweede prijs ging naar Kick mee uit Hem (Noord-Holland), die activiteiten organiseert voor alle kinderen uit de gemeente, ook kinderen waarvoor meedoen niet altijd vanzelfsprekend is. Samen leven, samen spelen uit Urk (Flevoland) won de derde prijs met een openbare speeltuin voor rolstoel gebonden kinderen.

Betrokkenheid bij leefomgeving
Maar liefst 124 bewonersgroepen deden dit jaar mee met de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. In deze wedstrijd worden bewoners uitgedaagd om binnen een jaar hun idee voor verbetering van de leefomgeving te realiseren. Samen met de begeleiding van KNHM is ze dit ook gelukt. Zaterdag 19 maart kwamen de 12 provinciale trofeewinnaars van Kern met Pit naar het auditorium van de Rabobank in Utrecht voor de landelijke prijsuitreiking. Internetstemmers, een vakjury en de deelnemers bepaalden samen de landelijke winnaar.

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij
KNHM weet wat er bij komt kijken als bewoners een idee in hun eigen leefomgeving willen realiseren. Dankzij ruim 180 adviseurs die op vrijwillige basis bewoners begeleiden, biedt de organisatie al jarenlang kennis, procesbegeleiding en een uitgebreid netwerk. KNHM organiseert sinds 1978 de wedstrijd Kern met Pit. www.kernmetpit.nl en www.knhm.nl

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.