Direct naar de inhoud.

‘Een ander achterhuis’ in Bibliotheek Stadskanaal

  • door:
  • op:

Slide Een ander Achterhuis (2)STADSKANAAL – Dinsdagavond 19 april is er een filmvertoning van de musical ‘Een ander achterhuis’, gespeeld door Musicalgroep Odoorn, in Bibliotheek Stadskanaal. Het is een waargebeurd verhaal, gebaseerd op de gebeurtenissen in en rondom het Stadskanaalster achterhuis.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, op de boerderij van de familie Drenth in Stadskanaal. Bij Willem en Hindertje Drenth aan de Krommewijk zaten vanaf 1942 zestien personen ondergedoken, van wie dertien joden. Allen overleefden de oorlog, onder andere doordat dochter Lammie Drenth zo moedig is te doen alsof ze heult met de vijand, waardoor de Duitsers geen argwaan koesteren. Dezelfde Lammie kreeg een relatie met de joodse onderduiker Bennie. Uit hun liefde werd een dochter geboren, ‘een moffenkind’ volgens de buitenwereld.

De film
In mei 2015 speelde musicalgroep Odoorn de musical ‘Een ander achterhuis’ voor het eerst. Hier kwamen zeer positieve reacties op. Er is daarom ook een film van de musical gemaakt. Tijdens de Grunneger weke in gemeente Stadskanaal was de filmvertoning een groot succes, ruim 150 mensen hebben de film bekeken.

De filmvertoning in Bibliotheek Stadskanaal op 19 april begint om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-