Direct naar de inhoud.

Slijterij Frans Muthert wordt Ardbeg Embassy

  • door:
  • op:

ardbegMUSSELKANAAL – Slijterij Frans Muthert zal op vrijdag 27 mei officieel benoemd worden tot Ardbeg Embassy. De 3e en 4e generatie van de winkeliersfamilie Muthert ontvangt tijdens de Ardbeg Night zijn Peat Head Diploma. Muthert wordt met de benoeming één van de vijf Ardbeg Embassies in Nederland.

Frans Muthert
Het bedrijf, opgericht in 1918, is begonnen als een winkel en groothandel in kruidenierswaren. Later werd het een zelfbedieningswinkel in combinatie met een slijterij. In de loop der tijd is de zelfbedieningswinkel afgestoten. De ruime slijterij heeft een uitgebreid assortiment whisk(e)ys en met de liefde voor whisky is in 2013 ook de online webshop gestart onder de naam Dramtime (tijd voor een dram!). Hier is de collectie inmiddels uitgebreid naar diverse categorieën gedistilleerd en (versterkte) wijn. Zowel de webshop als de slijterij zijn welbekend bij whiskyminnend Nederland en voor alle gasten, die naar de winkel in Musselkanaal komen, staat zowel de koffie als de whisky klaar.

Schotse Whiskey Ardbeg
De Schotse single malt whisky Ardbeg, van het eiland Islay, heeft sinds de wederopstanding in 1997 een onstuimige groei doorgemaakt. De zwaar geturfde whisky kent in ware Islay traditie sinds 2000 ook haar eigen Committee, een groep liefhebbers die inmiddels meer dan 120.000 leden telt, waarvan zeker 2.500 leden uit Nederland. Om de liefde voor Ardbeg te delen zijn er zijn inmiddels over de hele wereld diverse Ardbeg Embassies bij whiskyspecialisten of in whiskybars opgericht. Hier kan iedereen kennis maken met de ultimate islay malt of originele Ardbeg materialen kopen en de jaarlijkse limited edition komen proeven.

Ardbeg Day
Op de laaste zaterdag van het Islay Whisky Festival, ieder jaar eind mei of begin juni, is het Ardbeg Day. Niet alleen op het eiland zelf, maar voor alle Ardbeg fans over de hele wereld! Dit jaar staat in het teken van Islay’s illustere verleden waar bootleg whisky werd gedistilleerd en gesmokkeld vanuit de donkere grotten langs de ruige kust. Dus vieren ze Ardbeg Night.

Ardbeg Night
Op vrijdagavond 27 mei is er van 21.00 tot 01.00 uur de mogelijkheid om te proosten op het Embassy-schap van Slijterij Frans Muthert / Dramtime.nl. Naast de klassieke Ten years old en ‘dark & mysterious’ Uigeadail zullen diverse bottelingen uit het verleden te proeven zijn en natuurlijk de nieuwe limited edition Dark Cove. Kaarten voor de avond kosten €30,- per stuk.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal