Direct naar de inhoud.

Pekelder raadsgriffier met terugwerkende kracht benoemd

  • door:
  • op:
Archieffoto Wilma Swarts RTV1

GEMEENTE PEKELA – De gemeenteraad van Pekela heeft in de raadsvergadering van 31 januari 2017 Dhr. W.E. Meffert definitief met terugwerkende kracht benoemd tot griffier van de raad. Om een of andere reden had de officiële benoeming nooit plaatsgevonden, terwijl Meffert al bijna 6 jaar de werkzaamheden van toenmalig raadsgriffier G. Wijers voetstoots had overgenomen.

Wijers stopte met het werk per 1 juni 2011. Meffert was in een raadsvergadering van 21 december 2010 al benoemd als plaatsvervangend raadsgriffier met de bedoeling hem officieel te benoemen als raadsgriffier na het vertrek van Wijers. Vol goede moed was Meffert dus al jaren bezig om het werk van raadsgriffier te verrichten, alleen de officiële benoeming ontbrak.

Plaatsvervangend voorzitter Henk Busemann begon met enigszins schaamrood op de kaken uit te leggen dat de officiële benoeming inderdaad nooit had plaatsgevonden. Na 6 jaar nu dus eindelijk een feit. Om het een beetje goed te maken werd Meffert verblijdt met een mooie bos bloemen en een cadeautje. Busemann grapte nog dat nu het zoveel jaren had geduurd, Meffert gerust nog 6 jaar kan blijven zitten nadat er eventueel een ontslagbrief zou volgen, want dit zou zomaar ook wel eens ongemerkt kunnen gaan.

Dhr. R. Brekveld (voormalig griffier van de gemeente Veendam) is sinds 30 juni 2009 plaatsvervangend griffier van de gemeente Pekela. Deze situatie blijft ongewijzigd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal