Direct naar de inhoud.

8 juni Buitenspeeldag

  • door:
  • op:

8 juni_BuitenspeeldagDé Buitenspeeldag op 8 juni 2016 staat bijna voor de deur. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon hebben al een paar honderd aanmeldingen van gemeenten, scholen, bedrijven, buurtverenigingen, ouders en kids ontvangen. Doe ook mee, steek de koppen bij elkaar, verzin samen met kinderen een spetterend programma en check of de activiteit in aanmerking komt voor subsidie. Aanmelden kan tot 8 juni 2016 via www.buitenspeeldag.nl.

Iedereen die kids een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen, kan een activiteit aanmelden. Jantje Beton roept op om de activiteit samen met kinderen te bedenken en te organiseren. Kinderen zijn immers de buitenspeelexperts!

Kinderen opgelet!
Kinderen die een gaaf buitenspeel-idee hebben en dit willen organiseren tijdens de Buitenspeeldag kunnen subsidie aanvragen. Voor meer informatie en inspiratie surf naar www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl/.

Tips, inspiratie en locatie aanmelden
Iedereen die een activiteit voor de Buitenspeeldag wil aanmelden vindt tips, inspiratie en een promotieposter op www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl/. Organisatoren van een activiteit kunnen de posters ophangen in de school, de bibliotheek of de supermarkt om hun activiteit in de buurt bekend te maken. Jantje Beton en Nickelodeon roepen initiatiefnemers op om iedere activiteit aan te melden en deelname via social media van de daken af te schreeuwen. Kinderen mogen de Buitenspeeldag niet missen! Trek dus alles uit de kast, laat straten afsluiten en leg tablets in de la, zodat kinderen buiten gewoon kunnen spelen. En dat is waar het Jantje Beton en Nickelodeon om gaat!

logo(retina)

Buitenspelen must voor ieder kind!
Dagelijks buitenspelen was vroeger heel gewoon. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is maar noodzaak. Juist in een tijd dat maar liefst 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, levert buitenspelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. En dat hebben kinderen hard nodig in een maatschappij waarin veel van hen wordt verwacht en veel speelplekken zijn verwaarloosd.

Gratis App
In samenwerking met Chiquita brengt Nickelodeon dit jaar ook de Buitenspeeldag-gerelateerde gratis app “Just Smile”, waarmee kinderen voor, op en na de Buitenspeeldag selfies kunnen maken en deze kunnen opleuken met allerlei leuke attributen. Hoe vaker ze deze selfies delen, hoe meer attributen er beschikbaar komen en hoe meer aandacht er zo voor de Buitenspeeldag komt. De app is gratis te downloaden voor smartphones en tablets in de Apple App Store via https://itunes.apple.com/nl/app/just-smile/id1096018508?mt=8 en de Google Play Store via https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hype4.justsmile&hl=nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal