Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn helpt ouderen met gezond en fit blijven

  • door:
  • op:
Gezond en fit blijven voor ouderen. Foto: Archief

BORGER-ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn stuurt deze week een brief naar inwoners ouder dan 65 in Valthe, Klijndijk, Exloo, Odoorn en Odoornerveen. In deze brief staat een uitnodiging voor project ‘gezond en fit ouder worden’. Het project loopt al sinds 2017. 

Met het project leren de inwoners hoe ze er zelf voor kunnen zorgen dat ze fit en gezond blijven. Volgens combicoach Petra van den Bosch heeft het project zich reeds bewezen. “Zodra men zelf vooruitgang ziet, krijgen deelnemers er ook meer plezier in. En dat stimuleert.”

Het effect is méér dan positief te noemen, aldus de coach. Oud-deelnemers zijn ook echt meer gaan bewegen, hebben meer sociale contacten en er is sprake van een verbeterde gezondheid. “En daar doen we het uiteindelijk voor.”

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal