Direct naar de inhoud.

`Samen tegen Eenzaamheid`houdt straatinterviews

  • door:
  • op:

foto samentegeneenzaamheidSTADSKANAAL/VLAGTWEDDE – De werkgroep Samen tegen Eenzaamheid van het ROOB- Beleidsplatform Wonen-Welzijn-Zorg Zuid Groningen gaat extra aandacht schenken aan het thema Eenzaamheid. Ze sluiten daarbij aan bij de landelijke campagne van Coalitie Erbij. In het ROOB zijn 19 organisaties vertegenwoordigd op het gebied van wonen, welzijn, zorg en de gemeenten in de regio Stadskanaal/Vlagtwedde. Om in gesprek te komen over eenzaamheid gaat de werkgroep vanaf 27 mei straatinterviews houden in beide gemeenten.

Eenzaamheid
In Nederland zijn meer dan één miljoen mensen chronisch eenzaam. Eenzaamheid is een naar gevoel, het gevoel van niet “erbij horen”. Ook leidt eenzaamheid tot allerlei gezondheidsrisico’s.
Eenzaamheid en sociaal isolement is iets van alle leeftijden. De associatie met een gebrek aan contacten is niet altijd juist. Ook met een druk leven kun je eenzaam zijn. Mensen komen er niet graag voor uit of vinden het moeilijk om hierover te praten. Graag willen we dat taboe doorbreken.

Straatinterviews
In de week van 27 mei tot en met 4 juni gaat de werkgroep in Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel en Vlagtwedde zogenaamde Straatinterviews houden. Dat gebeurt aan de hand van een eenvoudige vragenlijst. U kunt in deze week een interviewer tegenkomen op de markt of bij de supermarkt. We vragen een paar minuten van uw tijd om samen even stil te staan bij eenzaamheid en wat u eraan kunt doen.

Week van de eenzaamheid
In de week van donderdag 22 september tot en met zaterdag 1 oktober is de week tegen eenzaamheid. In deze week willen ze extra benadrukken dat iedereen telt; nadere informatie hierover volgt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal