Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

DAB+ zender voor de NPO in Winschoten is on air

DAB+ ontvanger in huiskamer (f: RTV1)

DAB+ ontvanger in huiskamer (f: RTV1 / BJ Brinkman)

WINSCHOTEN – Ook goede ontvangst in Stadskanaal – KPN Broadcast Services is druk bezig met de uitrol van fase 3 van het DAB+netwerk van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Hierdoor wordt de ontvangst in delen van het land dit jaar flink verbeterd. In totaal wordt het netwerk dit jaar uitgebreid met 22 extra (steun)zenders. De DAB+ zender voor de NPO in Winschoten is afgelopen vrijdag on air gegaan op kanaal 12C. Hierdoor is het complete pakket radiozenders van de NPO nu eindelijk ook via de digitale ether te ontvangen in Oost Groningen.

De DAB+ zender in Winschoten is ook goed te ontvangen in grote delen van de Kanaalstreek. Toch blijft het hier op het randje. Daarom zal binnenkort ook een DAB+ zender in Stadskanaal on-air gaan. Deze is bedoeld om digitale ontvangst van de NPO in Zuid Groningen en de Veenkoloniën te garanderen. Vooralsnog is DAB+ ontvangst van zenders zoals RTV Noord/RTV Drenthe en de regionale commerciële omroep niet of nauwelijks mogelijk in delen van Zuid Groningen.

NPO radiozenderspakket:
Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, NPO Nieuws en Evemenent, NPO Radio 2 Soul and Jazz, NPO 3FM Alternative, NPO 3 FM KX Radio, NPO Radio 4 Concerten, NPO Sterren.nl, NPO FunX Slow Jamz, NPO FunX dance.

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.