Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lisanne Boets en Sterre Marit Drok in de medailles

ZPC zomerkampioenenSTADSKANAAL – Afgelopen weekend werden de Regionale Zomerkampioenschappen zwemmen gehouden in Drachten. De snelste jongens (13+) en meiden (12+) van de provincies Groningen, Drenthe en Friesland streden hier om het eremetaal. Vijf meiden en twee jongens vertegenwoordigden ZPC Stadskanaal hier. Lisanne Boets won in de categorie junioren 3 de gouden medaille op de 100 meter schoolslag. Op de dubbele afstand wist ze een zilveren medaille te bemachtigen. Tevens behaalde ze op deze afstanden ook 2 limieten voor de Nederlandse Zomerkampioenschappen die over 3 weken in Dordrecht worden gehouden. Sterre Marit Drok zwom in de categorie junioren 1 twee maal naar de derde plaats.

Op de 50 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag werd de bronzen medaille om haar nek gehangen. Ook zij mag op verschillende slagen deelnemen aan de Nederlandse Zomerkampioenschappen. Gerko Wilkens, Max Pathuis, Manon Post, Sanne Kloezen en Elise Bentlage hebben ook zeer goede tijden op de klokken gezet en hun persoonlijke records goed aangescherpt. Voor het deelnemen aan deze wedstrijden hebben ze allemaal een handige rugzak gekregen van de sponsor Speedo.

[ingezonden]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.