Direct naar de inhoud.

Zwemmers van De Brug Veendam doen mee aan Special Olympics in Twente

  • door:
  • op:
De wedstrijdzwemmers van De Brug Veendam zijn er helemaal klaar voor (foto: Marinus Hol)

VEENDAM – De wedstrijdzwemmers van De Brug Veendam doen dit weekend mee aan de Special Olympics Nationale Spelen in Twente. Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking komen daar in actie in 25 takken van sport.

Samen met ruim 750 coaches en begeleiders, en bijna 3.000 vrijwilligers, is dit het grootste multi-sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking in Nederland.

Vrijdag is de openingsceremonie in het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo.

Meedoen om te winnen

De Brug is vertegenwoordigd met 12 zwemmers en 5 coaches. ‘Ze gaan voor de medailles’, vertelt coach Grietje Hooiveld. Voor het zwemmen zijn drie verschillende categorie├źn, daarbinnen zwemt iedereen tegen zwemmers van zijn of haar eigen niveau.

De afgelopen tijd hebben de zwemmers veel aan hun techniek gewerkt. Ook de conditie moest, na de coronaperiode, weer opgebouwd worden.

Slapen in tenten

Toch gaat het ook vooral om de gezelligheid. Het merendeel van de sporters zal overnachten op de Campus van Universiteit Twente in Enschede, in het 25.000m2 tellende Special Olympics Dorp. Daar slapen de Veendamse zwemmers in tenten.

Wanneer je na een half jaar te hebben gewerkt aan een techniek ziet dat het erin zit geeft dat een kick.

Grietje Hooiveld, coach

Hooiveld is al sinds 1999 coach bij De Brug. En dat terwijl ze in het begin dacht dat het niets voor haar zou zijn. Hooiveld: ‘Ik put er nog steeds energie uit. Wanneer je na een half jaar te hebben gewerkt aan een techniek ziet dat het erin zit geeft dat een kick.’

De Brug regio Veendam is een vereniging die, op verschillende niveaus,
sport en spel activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking uit de omgeving van Veendam.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal