Direct naar de inhoud.

Modelvliegweekend bij de Veendammer Luchtvaart Club

  • door:
  • op:
201606172348
modelvliegen in Veendam 

VEENDAM – Dit jaar is er weer een modelvliegweekend bij de Veendammer Luchtvaart Club. Het aanstaande weekend van 25 en 26 juni zullen vele modelvliegers uit binnen- en buitenland richting Veendam komen. Voor dit evenement zijn alle vliegers uit de Noordelijke provincies uitgenodigd evenals de Duitse collega’s uit het aangrenzende Weser-Ems gebied. Er zal beide dagen vanaf 10.00 uur de gehele dag gevlogen worden en de piloten zullen op zaterdag en zondag hun kunsten vertonen met de meest uiteenlopende vliegende modellen.

Zowel op de zaterdag als zondag zullen de modellen het luchtruim kiezen en zich presenteren in een vlot programma gedurende beide dagen. Van de ochtend tot de avond zal er spektakel te zien zijn met zwevers, kunstvlucht, schaalmodellen, straaljagers en helikopters. Ook de drones zullen niet ontbreken en zijn in vele variaties te bewonderen.

Op zaterdagavond zullen na het invallen van de duisternis meerdere piloten hun modelvliegtuigen en zelfs helikopters door het luchtruim sturen, waarbij deze modellen dan voorzien zijn van een kleurrijke verlichting. Tevens worden de bezoekers de gelegenheid geboden eens dichter bij de modellen en vliegers te komen en met hun een praatje te maken. In het clubhuis is een simulator met groot scherm aanwezig, zodat degene, die het leuk lijkt, een proef vlucht kan maken onder begeleiding van een deskundige instructeur.

Het modelvliegveld is gelegen aan de Polluxweg, direct naast de motorcrossbaan in Veendam. De route naar het veld is met borden aangegeven en de toegang voor het publiek is gratis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal