Direct naar de inhoud.

Modelvliegers willen naar Zuidwending

  • door:
  • op:
Archieffoto – Modelvliegen in Veendam

VEENDAM – De modelvliegclub, die in 1975 is opgericht moet weg van zijn huidige locatie en heeft het oog laten vallen op de voormalige vuilstort in het dorp Zuidwending.

Locaties

De modelvliegclub is al drie jaar in gesprek met de gemeente Veendam over een eventuele nieuwe locatie. Diverse locaties zijn al onderzocht maar zijn allemaal niet geschikt bevonden. Maar dat gaat nu veranderen. “Zuidwending staat momenteel bij ons op nummer 1 en is de enige serieuze optie”, zegt secretaris Gerard Mug van de modelvliegers.

De modelvliegers zitten nu op een bedrijventerrein aan de Polluxweg maar moeten daar weg omdat bedrijven daar willen uitbreiden. De club met ongeveer 60 leden heeft hier 2 hectare tot beschikking. “Directe haast is er nog niet. Maar op termijn moeten we verhuizen”, aldus Mug in het DvhN.

Ideaal

De modelclub wil erg graag een nieuw terrein aanleggen op de oude vuilstort ‘De Wigge’ in Zuidwending. De oude stort heeft daar dienstgedaan tot begin jaren 80 en wordt binnenkort gedicht met een afdeklaag van een meter dik. Een ideaal plekje voor de Veendammer luchtvaartclub.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal