Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Extra obstakels op de Zuidwending tegen sluipverkeer

ZUIDWENDING – Er worden binnenkort nog méér obstakels op de Zuidwending geplaatst tussen de Tonckelweg en rotonde met de N367. Dat is de belangrijkste toezegging die de Provincie Groningen woensdagavond heeft gedaan tijdens een gesprek met de inwoners. In het dorpshuis ‘De Wending’ waren plaatselijke inwoners met vertegenwoordigers van de Provincie Groningen en gemeente Veendam in gesprek om het sluipverkeer op de Zuidwending tegen te gaan. Ook wilden de inwoners een tweetal Matrixborden graag teruggeplaatst zien alsmede extra snelheidscontroles van de politie.

Huidige maatregelen onvoldoende 

In september jl. zijn op de Zuidwending na overleg tussen bewoners met de Provincie Groningen, gemeente Veendam en politie verkeersremmende maatregelen getroffen, door zandzakken op de rijbaan te plaatsen en een maximum snelheid van 30 km in te stellen. Maar na een aantal weken blijkt dit nog niet voldoende te zijn. De aanwezige bewoners wilden nog meer obstakels van zandzakken met hekken op de rijbaan zodat de snelheid er compleet uitgaat. Zo willen de inwoners het verkeer ontmoedigen die sinds de werkzaamheden aan de N366 is verdubbeld. Een voorstel van een aantal bewoners voor een complete afsluiting van de Zuidwending haalde het niet.

Het verkeer maakt gebruik van de Zuidwending als sluiproute in verband met de werkzaamheden aan de N366 en dan met name bij de op- en afritten bij Pekela. Het baanvak Veendam-Pekela zal 22 november 2019 volgens planning gereed moeten zijn en volledig worden opengesteld. Dan zal ook de overlast verdwijnen in het dorp.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Extra obstakels op de Zuidwending tegen sluipverkeer

  1. En maar zeiken…. Neme zelf zeker nooit sluiproutes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.