Direct naar de inhoud.

Tentoonstelling glasindustrie in Nieuw-Buinen

  • door:
  • op:

MFA NoorderbreedteNIEUW-BUINEN – Van 1 juli tot 1 september is in MFA Noorderbreedte in Nieuw-Buinen een speciale collectie uit de veenkoloniale glasindustrie te bezichtigen. Burgemeester Jan Seton opent de tentoonstelling tijdens de aftrap op 1 juli, van 15.00 tot 17.00 uur.

In 1967 is de laatste glasfabriek in Nieuw-Buinen gesloten. Daarmee kwam een einde aan een rijke historie van glasblazen. Door de inzet van verzamelaars zijn nog veel materialen bewaard gebleven, waaronder de bekende en uitgebreide collectie van de heer Van Olst. Deze collectie laat ook veel zien van de werkwijze van de glasfabrieken.

De collectie is tot stand gekomen met inzet van de Historische vereniging Nieuw-Buinen/Buinerveen en een financiële bijdrage van onder meer de gemeente Borger-Odoorn.

Meer informatie is te vinden op www.histver-nbb.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal