Direct naar de inhoud.

Verrassend Stadskanaal knalt spectaculair de zomer in

Colorsensation Run
Colorsensation Run
STADSKANAAL – Op 8, 9 en 10 juli 2016 barst het tweejaarlijkse evenement Verrassend Stadskanaal heviger los dan ooit tevoren. Met een indrukwekkend programma vol nieuwe onderdelen haalt de organisatie alles uit de kast voor een onvergetelijk weekend. Een color run, een drakenbootrace in het kanaal, een kunstmarkt, een culinair plein, meerdere podia en natuurlijk weer Go Sports.

Een belevenis
“Het blijft fantastisch om een evenement als dit te mogen organiseren,” zegt Harm-Jan Riksen, voorzitter van Verrassend Stadskanaal. “Alles voor en door Stadskanaal en bijna alles gratis toegankelijk. Op dit soort momenten zie je waar zogenaamd saaie kanaalsters toe in staat zijn: Met zijn allen een belevenis neerzetten waar de hele handel van opfleurt, waar nieuwe verbindingen tot stand komen en waar nog lang over nagepraat wordt.”

Color Run, Afterparty en GoSports
Zo kan er op vrijdagavond meegelopen worden met de Colorsensation Run, een bontgekleurde run van 2,5 of 5 km waar rijkelijk met verfpoeder gestrooid zal worden. De route is uitgezet door Runners Stadskanaal, slechts één voorbeeld van de vele samenwerkingsverbanden die de organisatie is aangegaan. “De prestatie is bij deze run niet van belang,” vervolgt Riksen. “Het gaat om de ervaring, dus je mag ook best 5 km wandelen.” De avond wordt afgesloten met een gratis toegankelijke afterparty op het Raadhuisplein, waar onder andere The Partysquad optreedt. Vrijdag overdag is Go Sports, een nog altijd unieke gebeurtenis waar meer dan tweeduizend scholieren uit Stadskanaal en omgeving kennismaken met sport en beweging.

Drakenboot
Drakenboot

Drakenbotenrace
Op zaterdag wordt er in drakenboten gestreden op het kanaal. “We wilden meer doen met de oorspronkelijke core-business van Stadskanaal; het kanaal. Mensen kunnen zich als team opgeven, bijvoorbeeld met buren, vrienden of collega’s. Het zou toch geweldig zijn als Team Stuurboord uitkomt tegen Team Bakboord? Het wordt een groot spektakel.”

Podia, kunstmarkt, Defensie en culinair plein
Daarnaast zijn er door het centrum verschillende kleine podia te vinden met al dan niet bekend talent. Verder is er een kunstmarkt, een kinderopvang en komt Defensie dit jaar met een echte F16 naar Stadskanaal. Heel bijzonder is Stadskanaal Culinair, waar verschillende lokale horeca-gelegenheden gezamenlijk één groot overdekt terras verzorgen. De gasten kunnen daar van verschillende keukens proeven en voor de lokale horeca is het een mooie gelegenheid om nieuw publiek te vinden. Tijdens het diner is een live pianist aanwezig.

O`G3NE
O`G3NE

Optredens Jewelste en O`G3NE
’s Avonds treedt JEWELSTE op, een Top40-band die onder andere in het voorprogramma van Guus Meeuwis stond. En uiteraard O’G3NE, de drie zussen van The Voice die indruk maakten bij het programma De beste zangers van Nederland.

Zondag
Zondag blijven de kleine podia staan en is er ruimte voor meer muziek, waaronder ook gospel. De winkels gaan zondag open en de centrumwinkeliers hebben geregeld dat vrachtschip De Jatrie in het centrum ligt aangemeerd en bezocht kan worden. De kinderopvang zal ook op zondag open zijn.

Opgave
Via de website www.verrassendstadskanaal.nl kunnen mensen zich opgeven voor de verschillende activiteiten. Dat geldt ook voor de kunstmarkt en voor de kleine podia.

Over Verrassend Stadskanaal
Verrassend Stadskanaal is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft de lokale leefbaarheid te verhogen. Zij betrekken overheid, scholen, verenigingen, bewoners en bedrijfsleven bij het evenement en zoeken steeds de verbinding om tot indrukwekkende resultaten te komen met verhoudingsgewijs weinig middelen. Vooral dankzij enthousiaste sponsoren is dit mogelijk. Vrijwel alles wordt geleend bij of betaald door lokale bedrijven. Die support geeft de energie die een organisatie nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-