Direct naar de inhoud.

Nieuw tijdschrift Streekhistorisch Centrum aangeboden aan Herman Sandman

  • door:
  • op:
Herman Sandman (archieffoto RTV1)
Herman Sandman (archief – F: R. Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Op donderdag 7 juli verschijnt het eerste nummer van Veerten, het nieuwe eigen tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum (SHC) te Stadskanaal. Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen. De naam ‘Veerten’ is tevens een hommage aan Simon van Wattum, die tot de beste dichters in het Gronings gerekend mag worden. Hij schreef een gedicht over de watertoren van Stadskanaal met dezelfde titel.
In het eerste nummer staan o.a. interviews met Will Stevens die vertelt over de popcultuur in de Kanaalstreek in de jaren zestig, met Rennie Dik over de geschiedenis van de roemruchte slagerij Dik, artikelen over de oudste kerk van Stadskanaal aan de Semsstraat en over een moord in Ter Apel in 1923. Daarnaast rubrieken die de omvangrijke collectie van het SHC voor het voetlicht brengen en uiteraard de activiteitenagenda. Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het zal in de losse verkoop verkrijgbaar zijn voor € 4,95 (zolang de voorraad strekt).

Het blad zal gepresenteerd worden op donderdagavond 7 juli om 19.00 uur bij The Readshop in Stadskanaal. Herman Sandman, schrijver van o.a. de verhalenbundel ‘De eeuwige Veenkoloniaal’ is bereid gevonden het eerst nummer in ontvangst te nemen. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de presentatie aanwezig te zijn.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal