Direct naar de inhoud.

Gezing en Geplaas met Bert Hadders en Herman Sandman in VanSlag

  • door:
  • op:
Bert Hadders en Herman Sandman  (Foto: Trees Rouw Photography)

BORGER – De Drentse muzikant Bert Hadders en de Groningse schrijver Herman Sandman beschrijven de haat-liefde verhouding met het land van hun vaders; de Veenkoloniën. Het resultaat is een Voorstelling vol verhalen en liedjes van de streek en zijn inwoners, met al hun eigenaardigheden. Op vrijdag 3 december staat het tweetal in Cultuurpodium VanSlag in Borger.

Voor de Groningers en Drenten zijn de liedjes en de teksten een feest der herkenning, voor boetenstoanders een openbaring. De een is Drent, de ander Groninger, maar met een gedeelde haat-liefde verhouding met het land van hun vaders, de Badlands van het Noorden. Een wereld van leegte, windmolens en filterkoffie, waar elke zandstorm het einde van de wereld aankondigt en het leven net de Duitse Lotto is: Ohne Gewähr.

Hadders en Sandman balanceerden in de achterkamer van de beschaving op de rand van een alcoholverslaving, maar overleefden. De een zingt alles van zich af, de ander doet dat met verhalen. Een ode aan de schoonheid van het land en de bewoners, met al hun eigenaardigheden.
De voorstelling begint om 20.00 uur.

Meer info en ticketverkoop is te vinden op www.vanslag.eu-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal