Direct naar de inhoud.

Tweede streektaalconcert In `t Veen

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Na een succesvolle aftrap in maart met Marlene Bakker en Edwin Jongedijk kunt u tijdens het tweede concert op 24 juni genieten van Bert Hadders en Margaretha Kleine. Een mooie mix van het Gronings en Drents door twee rasechte streektaalartiesten.

Margaretha Kleine
Geboren begin jaren ’70 in het Drentse Nieuwlande en op haar achtste begonnen met gitaarles. Pas veel later ging ze eigen liedjes schrijven. Haar eerste Drentstalige nummer ‘D’r is niks’ werd zo goed ontvangen dat ze al snel een tweede album ‘Drok’ ging opnemen. Verder heeft ze gespeeld in het voorprogramma’s van De Kast en Daniël Lohues (Louisiana Bluesclub). Voorjaar 2018 werd de singel ‘De Planeet’ uitgebracht onder eigen beheer. Het componeren van nieuw werk met eigen Drentstalige liedjes blijft voor Margaretha een nimmer stoppend proces. En ondertussen gaan de optredens gestaag door.

Bert Hadders (& Joost Dijkema)
Zij verzorgen het tweede deel van de middag. Bert heeft een lange staat van dienst wat betreft Groningse liedjes. Al jaren is hij veel te beluisteren bij RTV Noord en treedt hij veel op met de band ‘Bert Hadders en de nozems’. Hun liedjes zijn geliefd bij een groot publiek. In 2013 won hij de ‘Grunny’, een door RTV Noord in het leven geroepen prijs voor de artiest die in dat jaar het meest voor de Groningstalige muziek heeft betekend en in 2015 werd hij benoemd tot Ambassadeur van de Nedersaksische Taal.

Aanvang concert: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in Kunstenschool ZG, Raadhuisplein 2 Stadskanaal.
Het programma duurt tot 16.15 uur. Kaarten kosten € 5,- per afzonderlijk concert.
Daarnaast is er een passe-partout voor allebei de concerten van € 7,50. Kaarten kunnen gereserveerd worden bij de receptie van Kunstenschool ZG via 0599-631700 of via info@kunstenschoolzg.nl

3e concert op zondag 25 november
Deze zondagmiddag kunt u genieten van “De nieuwe jas van Ede door Marieke Klooster.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal