Direct naar de inhoud.

Cursus en dictee Knoalster Grunnegs gaat door

  • door:
  • op:
Knoalster Grunnegs in de Jatrie

STADSKANAAL – Alhoewel er nog plaats is voor een aantal deelnemers, is besloten om de cursus: Schrijven in het Knoalster Grunnegs op 9 december; 6 januari en 3 februari aan boord van de JATRIE door te laten gaan. Ook het dictee op 3 maart 2018 gaat door. Naast de mensen die de cursus hebben gevolgd, zullen er ook prominente Groningers deelnemen aan het dictee die het Knoalster Grunnegs, min of meer spreken.

De eerste is bekend. Het is de schrijver en journalist van het Dagblad van het Noorden Herman Sandman. De winnaar van de Eerste Knoalster Dictee gaat niet met lege handen naar huis. De cursist die de minste fouten in het dictee maakt, krijgt een pen met inscriptie: Knoalster Dictee 2018 . Deze tropee wordt beschikbaar gesteld door The Read Shop Stadskanaal.

RTV1

Nu besloten is om cursus en dictee door te laten gaan, wordt onderzocht of er van de dictee een uitzending kan worden gemaakt met de lokale omroep RTV1. De dictee zal ook kunnen worden gepubliceerd in de Kanaalstreek en Nieuwsbode. Als er voldoende belangstelling is, zal er jaarlijks een Knoalster Dictee worden gehouden. The Read Shop Stadskanaal staat in elk geval achter het idee.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal