Direct naar de inhoud.

Programma 28e Snikkeweek in Musselkanaal

  • door:
  • op:
Archieffoto Opening Snikkweek. F:  M. Dol – RTV1

MUSSELKANAAL – Het is weer zover, de 28e Snikkeweek komt er aan. Van dinsdag 28 mei tot en met zondag 2 juni. Thema in 2019: “Reuring aan ’T Knoal”  Helaas zal de Snikke “Dieverdoatsie” er dit jaar niet bij kunnen zijn i.v.m. restauratie. Wel is aanwezig de prachtige “Jatrie”. Die komt te liggen aan de kade bij “De Gelegenheid” en fungeert als Piraten-Pannenkoekenschip. De netto-opbrengst gaat naar de Stichting Pirates: zij bezorgen kinderen in klinieken en instellingen een vrolijke dag.

Programma

Dinsdag 28 mei. De laatste schepen meren af in Musselkanaal. – 18.00 – 21.00 uur: De aanwezige schippers en mede-opvarenden zijn te gast bij het gratis Captain’s Dinner in “De Gelegenheid”, Kruisstraat 1, nabij de IJzeren Klap. Bert Roossien van het Streekhistorisch Centrum zal het Captain’s Dinner opluisteren met historische beelden uit de Veenkoloniën. Uiteraard zal de scheepvaart hierbij niet ontbreken. Het thema luidt: “Oorsprong van Musselkanaal”, het kanaal, vervening, verkeer (scheepvaart) en bedrijvigheid (scheepsbouw, Branbergen en nog meer). Niet-schippers die ook willen genieten van het Captain’s Dinner zijn ook welkom.

Woensdag 29 mei
10.00 – 17.00 uur:- De NOVO organiseert op het W. Diemerplein een markt met zelfgemaakte producten die bij velen in de smaak zullen vallen. Ze zijn voor een “zacht” prijsje te koop. Op het podium vindt u, afwisselend, het duo “Jan en Marga” en het koor de “Klooster Smartlappers” die voor de muzikale ondersteuning zorgen. 12.00 – 17.00 uur:- Nabij het Klain Klappie aan de Marktstraat nabij de W. Diemerstraat, zullen miniatuurbootjes hun rondjes maken in het kanaal. Leuk voor u en nog leuker voor de kinderen! Zij mogen nl. zelf ook varen. Gratis! Uw eigen bootje mag natuurlijk ook meevaren. 13.45 – 14.15 uur:- Feestelijke opening van de 27e Snikkeweek door onze (wnd.)burgemeester Froukje de Jonge en dat gebeurt, zoals altijd, op een spectaculaire wijze! Met muzikale ondersteuning van de “Klooster Smartlappers”. 14.15 – 15.00 uur: – Feestelijke nazit voor de genodigden in restaurant “Nije Rond” van de Heggerank. 19.30 – 23.00 uur: – Bingo in “De Gelegenheid”. Georganiseerd door St. Lucky Joe uit Nieuw Buinen.

Jatrie

Donderdag 30 mei Hemelvaartsdag
09.30 – 12.00 uur: Viswedstrijd voor de jeugd. Aanmelden kan bij Roelof Schuiling aan het Spoordok. Deelname is gratis. 13.00 tot 17.00 uur: Met 3 loopballonnen kunnen ouderen en kinderen gratis over het water lopen/rollen. Je moet wel kunnen zwemmen. Er is toezicht. Plaats: Spoordok. (Havenkade) 13.30 – 17.30 uur: Een groot aantal artiesten treden voor u op. Uiteraard vanuit de Muziekkoepel op het W. Diemerplein. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen: er zijn 2 luchtkussen beschikbaar. Jordi van der Werf zal de kinderen vermaken. 14.30 – 16.00 uur: Waterfietsenrace in het kanaal. Per waterfiets 2 personen. Iedereen mag meedoen voor zover men kan zwemmen! Start: vanaf Poiesz. Finish: Klain Klappie. Gratis. 21.00 – 24.00 uur: Het is feest in “De Gelegenheid”.

Vrijdag 31 mei
13.00 – 21.00 uur: De gezelligste braderie van het Noorden gaat weer van start. Vanaf de Blokker tot aan de Kruisstraat. 14.00 – 19.00 uur: Optreden van het shantykoor de Roergangers uit Stadskanaal. Dat wordt een gezellige boel tijdens de braderie. Plaats: Hoek Technicumstraat-Marktstraat

Zaterdag 1 juni
13.30 – 16.00 uur. De KNOALPARADE gaat van start om 14.00 uur vanuit het Spoordok (Havenkade) naar het Klain Klappie. Alles wat varen kan mag meedoen. 13.30 – 16.00 uur: Tijdens de KNOALPARADE zal de streetband van Amicitia de boten begeleiden vanaf de Marktkade. Een mooie muzikale begeleiding in marstempo! 19.30 – 24.00 uur: Snikkebal in Zaal Poelman aan de Kerkstraat. Gratis entree.
Muzikale medewerking wordt verleend door het duo Wim en Miranda. 21.00 – 01.00 uur: Het is weer feest in “De Gelegenheid”.

Zondag 2 juni
19.00 – 20.00 uur: Evangelisatiedienst in de muziekkoepel op het W. Diemerplein. Thema: “REURING AAN ’T KNOAL”. Voorganger: De heer Jurrian Oosterbroek. Muzikale medewerking: van “Amicitia”

Om alvast in de sfeer te komen hier 2 filmpjes uit 2017 en (nostalgie) uit alweer 2011-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal