Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Snikke Dieverdoatsie komt weer in de vaart

.

STADSKANAAL – Als alles volgens plan verloopt komt de snikke Dieverdoatsie in april weer in de vaart. De vijftien vrijwilligers van de stichting Jatrie hebben twee jaar gewerkt aan de restauratie van dit schip.

In januari jl. heeft de scheepvaartinspectie een eerste schouw uitgevoerd. Eind maart volgt de definitieve keuring en de verwachting is dat het CVO zal worden afgegeven. Dat betekent dat het schip aan de nieuwe Europese veiligheidseisen voldoet en dat er met groepen van meer dan 12 personen gevaren mag worden.

Het gehele schip is als het ware binnenste buiten gekeerd. Alles is aangepakt: het onderwaterschip en de stalen opbouw zijn van een nieuwe coating voorzien door Marine Service Woudbloem, het stalen dak is vervangen, stuurpaneel, roer, kombuis en toilet zijn vernieuwd, het elektrisch systeem en de motor zijn gereviseerd, het interieur is opnieuw afgetimmerd en van een nieuw verfje voorzien.

De stichting Jatrie neemt de exploitatie van het schip over van de stichting Snikkevaart. De vrijwilligers van deze stichting gaan met beide schepen varen. De verwachting is dat ook dit voorjaar de nieuwe motor van de Jatrie ingebouwd kan worden. Er is goede hoop dat de nog twee lopende fondsaanvragen gehonoreerd gaan worden.

.

Er is al overleg met enkele organisaties om de schepen in te zetten voor toeristische arrangementen: met de STAR voor de regio Stadskanaal-Musselkanaal en met de Vereniging ter Bevordering van Toeristische Activiteiten voor de regio Ter Apel-Sellingen-Bourtange. Daarnaast wil de stichting Jatrie de Dieverdoatsie weer verhuren voor dagtochten voor particulieren en bedrijven.

Vrijwilligers gezocht
Om bovenstaande activiteiten uit te kunnen voeren is het team van de Snikke op zoek naar gezellige en vooral enthousiaste vrijwilligers die hen komen versterken. Daarom wil men graag in contact komen met vrijwillige Schippers m/v met minimaal vaarbewijs-1 en gastvrouwen en gastheren.

De schipper is verantwoordelijk voor het schip en de opvarenden en draagt zorg voor een veilige vaart. De gastvrouwen en gastheren zorgen aan boord voor de catering en een gezellig verblijf. “Wij bieden: een onbetaalde functie, eeuwige roem, bekendheid bij alle opvarenden, gasten en passagiers,” aldus Jaap Duit. Voor meer informatie kunt u hem bellen via 0657 606 814 of e-mailen: jaapduit@ziggo.nl of info@jatrie.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.