Direct naar de inhoud.

Knoalster Dictee zonder Herman Sandman

  • door:
  • op:
Een pen voor de winnaar van het dictee

STADSKANAAL – Aan het eerste Knoalster Dictee, dat maandag 5 maart door RTV 1 wordt uitgezonden, doet journalist Herman Sandman niet mee.

Herman zou als prominente Groninger en van de bekende Sandman familie uit Musselkanaal en Stadskanaal meedoen, maar is die week in Denemarken.

Samen met de organisator van het dictee, de schrijver Harry Töben, is geprobeerd om een vervanger te vinden. Tot nu toe is dat nog niet gelukt. Daniël Wolgen is nu de enige die als prominente Knoalster dichter meedoet. Herman Sandman vond het erg jammer dat hij er niet bij is. “Als er volgend jaar weer een dictee wordt georganiseerd, ben ik er graag bij”, zei hij.

Het Knoalster Dictee
Inmiddels is er iets meer bekend over het Knoalster Dictee 2018 dat Töben heeft geschreven. Het bestaat uit 18 zinnen die samen een verhaal vormen. Harry Töben is schrijver van het boek Harm Davids, schipper van de JATRIE.

Voor het dictee gaat hij terug in de tijd en laat hij de JATRIE tussen Musselkanaal en Stadskanaal varen. Wat er dan tijdens de vaart allemaal gebeurt, is pure fictie, maar het had waar gebeurd kunnen zijn. Het is erg herkenbaar wat de deelnemers te horen krijgen en op moeten schrijven.

De uitzending wordt opgeluisterd met beelden van de reis van toen en zelfs van een stukje varende JATRIE. Boelo Lutgert van RTV1 is de producent van de uitzending en zorgt voor de opluistering, zodat het een onderhoudende uitzending wordt.

De uitzending van RTV1 begint maandag 5 maart om 19.00 uur. Kijkers kunnen ook meedoen aan het dictee. In de Kanaalstreek van 7 maart en op tekst-tv van RTV1 komt de dictee te staan, zodat kijkers zelf het dictee kunnen nakijken.

De deelnemers in de studio, behalve Daniël Wolgen, strijden om de pen met inscriptie die beschikbaar is gesteld door The Read Shop Stadskanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal