Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

7,3 miljoen euro voor aanpak werkloosheid

werk in zicht.gifGRONINGEN/DRENTHE – De arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe heeft 7,3 miljoen euro aan subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) toegekend gekregen. Onder de naam ‘Werk in Zicht’ werken 27 gemeenten, scholen en werkgevers samen om de werkloosheid te bestrijden.

Vorig jaar deed ‘Werk in Zicht’ twee aanvragen: één voor de 27 samenwerkende gemeenten van € 5,1 miljoen. En één voor het Praktijk Onderwijs (PrO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) van € 2,2 miljoen. Beide aanvragen zijn nu goedgekeurd.

De gemeenten gebruiken het geld ter bestrijding van de werkloosheid van jongeren, mensen die langere tijd werkzoekend zijn, werkzoekenden met een arbeidsbeperking en 50 plussers.

Het onderwijs zet het geld in voor stages, branchecursussen, oprichten leerwerkbedrijven, begeleiding van kwetsbare jongeren richting werk en jobcoaching.

Wethouder Roeland van der Schaaf had als bestuursvoorzitter van Werk in Zicht groot vertrouwen in de toekenning. “In onze arbeidsmarktregio hebben we te maken met een hoge werkloosheid, maar we timmeren flink aan de weg om deze te bestrijden. Verschillende projecten laten al goede resultaat zien. De toekenning van 7,3 miljoen euro geeft een extra stimulans om hier voortvarend mee verder te gaan.”

Dit zijn de eerste twee toekenningen, van de zes aanvragen die in de periode 2014-2020 ingediend gaan worden.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “7,3 miljoen euro voor aanpak werkloosheid

  1. Het is te hopen dat de bestuurders het geld zo inzetten dat een traject wordt ingevuld van opleiding naar werk. Alle partijen moeten dit traject onderschrijven.
    Belangrijk is het om te kijken naar de exacte vraag uit de markt. Veel opleidingsbedrijven en scholen kampen met verouderd lesmateriaal zoals bijvoorbeeld oude draaibanken enz. De markt verandert snel en de eisen die gesteld worden ook.
    Het zou verstandig zijn om een bijeenkomst te organiseren waarbij alle partijen vertegenwoordigd zijn zodat er op de juiste manier wordt geïnvesteerd.
    De motivatie van de werkzoekende is ook van cruciaal belang om een project tot een goed einde te brengen. Niet investeren in een kansloze missie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.