Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam denkt na over winterwelvaart

Foto: ParkstadVeendam.nl / H. Drenth / RTV1

Foto: ParkstadVeendam.nl / H. Drenth / RTV1

VEENDAM – Door Berry Harms – Momenteel is het volop zomer in Nederland, en juist nu is de gemeente Veendam al bezig met de donkere wintermaanden. De gemeente Veendam wil een Veendammer variant van de Winter Welvaart (WW) om de donkere wintermaanden wat meer sfeer te geven in de Parkstad.

In de stad Groningen liggen iedere winter, gedurende enkele dagen, historische schepen aangemeerd in de binnenstad tijdens Winter Welvaart. Het evenement in Groningen gaat gepaard met een gezellige markt en tal van activiteiten. Hetzelfde hoopt de gemeente Veendam ook met het aantrekken van de historische tjalken, klippers, schoeners, aken en Veenkoloniale binnenschepen. Veendam hoopt met een eigen  Winter Welvaart, naast de intocht van de kerstman en de kerstmarkt, zo een extra impuls te geven aan de gezellige wintermaand december.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.