Direct naar de inhoud.

Glijpartij aan de Irenestraat in Veendam

  • door:
  • op:
Glijpartij aan de Irenestraat
Glijpartij aan de Irenestraat

VEENDAM – De buurtbewoners van de Irenestraat in Veendam hebben voor het vierde jaar een straatfeest gehad. In de eerste drie jaar stond er alleen een springkussen in de straat maar dit jaar kwam buurtbewoner Emmo Spieard met het idee om het te gaan uitbreiden met een opblaasbare buikglijbaan van 18 meter. Een keer wat anders. Niet alleen de kinderen vonden het geweldig maar ook de ouders namen een sprint en gleden door over de baan die met zeven flessen Dreft was gladgemaakt. Niet alleen kinderen van de straat genoten ervan, ook vriendjes en vriendinnetjes. En kinderen uit de buurt. In de loop van de middag kwam er een buurtbewoner uit een andere straat langs om voor alle kinderen een ijsje te brengen.

Een bewoonster was door de wijkkrant van Wijk- en Buurtbeheer attent gemaakt dat bij het organiseren van activiteiten in de buurt buurtfeest 2door het wijkbeheer ondersteuning gegeven kan worden. Het straatfeest werd voor de eerste keer met een bijdrage ondersteund. Straatfeesten zijn gebeurtenissen die bij kunnen dragen aan de samenhang in de buurt. Rond 18 uur was er een bbq midden op de straat. Aan de bewoners in de straat was door de organisatie gevraagd of ze aan de BBQ mee wilden doen. En voor de kinderen uit de buurt was de de buikglijbaan gratis. Na afloop waren alle aanwezige buren in de benen om alles weer te gaan opruimen en de straat weer schoon te vegen. Op naar volgend jaar.

[Ingezonden]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal