Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Maarstee en Maarswold tevreden over kinderspelweek

Ouders en kinderen tijdens de fietstocht op vrijdag

Ouders en kinderen tijdens de fietstocht

STADSKANAAL – ‘Of een spelweek geslaagd is, hangt voor ons niet af van het aantal kinderen dat deelneemt, maar van de mate waarin de kinderen het naar de zin hebben en zich vermaken’ zeggen de vrijwilligers van het Kinderwerk voor de wijken Maarsstee en Maarswold. Ze voegen wel meteen toe dat het ook wel belangrijk was dat zoveel kinderen uit de wijken hebben meegedaan. Met 71 kinderen hebben ze geen klagen en met het feit dat de kinderen zich geweldig vermaakt hebben, is de belangrijkste doelstelling ook ruimschoots gehaald.

 

Sport en spel op donderdagOp maandag 10 augustus zijn er groepsgewijs hutten gebouwd. Dit is vervolgens de hele week ‘hun huis’ geweest met dezelfde groep. Een doorslaand succes. Dinsdagmiddag was er een vossenjacht in de wijk, waarbij de kinderen elf vossen moesten zoeken en met aanwijzingen van de vossen een puzzel moesten oplossen. Woensdag was er het uitstapje naar de Apenheul in Apeldoorn. Een lange maar zeer bevredigende dag. Op donderdag was er nabij de hutten een middagje in het ‘wilde westen’ met allerlei stoere spelletjes en op vrijdag was er eerst een sportmiddag en vervolgens ’s avonds een fietstocht voor kinderen, ouderen en vrijwilligers. Een geïntegreerde afsluiting met na afloop ‘een stokbroodje bakken’. Bekaf, maar voldaan kunnen de vrijwilligers terugkijken op een zeer geslaagde spelweek.

De Apenheul op Woensdag

De Apenheul op Woensdag

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.