Direct naar de inhoud.

Herfstachtig weekend: buien en veel wind

  • door:
  • op:
Buienlucht- F: Gerard-Kiewiet / Weeronline
Buienlucht- F: Gerard-Kiewiet / Weeronline

WEERONLINE – Na een serie fraaie zomerdagen wordt het dit weekend herfstachtig. Dat is slecht nieuws voor festivals als Lowlands. Een lagedrukgebied veroorzaakt vooral zondag veel wind en talrijke buien. Bij de buien kan het soms onweren en is kans op windstoten. Aan zee zijn zware windstoten mogelijk van ruim 75 km/uur. Ook maandag is het nog slecht weer. Daarna wordt het zonniger en waarschijnlijk opnieuw flink warmer.

Vandaag zet de weersverslechtering in. Na een vrij zonnige ochtend neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en in de loop van de middag stijgt de kans op een bui. In het noorden en noordoosten blijft het nog lang vrij zonnig. Ondanks de toenemende bewolking wordt het de warmste dag van deze maand tot nu toe. Op de meeste plaatsen wordt het zomers warm met maxima van 25 graden of meer. In het noordwestelijk kustgebied wordt het 23 Ć  24 graden. In de avond trekt vanuit het zuidwesten een gebied met buiige regen over het land. Er is daarbij kleine kans op een klap onweer.

Zaterdag valt het weer nog mee met een mix van wolkenvelden en zon. Daarbij is vooral in de namiddag en avond kans op een paar buien. De maximumtemperatuur komt uit op 22-23 graden. Wel staat er beduidend meer wind dan de afgelopen tijd. In het westen van het land wordt de wind matig tot vrij krachtig en aan zee kan het hard waaien. Tijdens buien is kans op windstoten.

Zondag blijft het flink waaien en kunnen we meer buien verwachten. Er is kans op onweer en aan de kust kunnen tijdens buien zware windstoten voorkomen van meer dan 75 km per uur. De hele dag is de kans op regen groot en de zon laat zich slechts af en toe zien. Het wordt zondag een graad of 19 en in combinatie met de stevige zuidwester en de regen is het vooral voor het gevoel veel frisser.

Ook maandag overheerst de bewolking en moet de regenjas bij de hand worden gehouden. De wind neemt in kracht af en de temperatuur komt een fractie hoger uit dan op zondag.

Terugkeer zomer
Vanaf dinsdag herstelt de zomer. De kans op een bui wordt klein, het wordt zonniger en er is grote kans dat het opwarmt naar 25-30 graden. Tropische hitte trekt Duitsland in. Vooral het zuidoosten maakt kans om wat van deze hitte mee te krijgen, maar de onzekerheid is nog groot.

Online bericht: nieuws.weeronline.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal