Direct naar de inhoud.

Jan Hendriks van Actiegroep Storm neergezet als rovershoofdman

  • door:
  • op:

windmolensMEEDEN – Het loopt behoorlijk uit de hand bij het dorp Meeden aangaande de geplande bouw van windmolens. Landbouwers op wiens grond windturbines geplaatst mogen worden dreigen in de tegenaanval te gaan nu ze onlangs zijn aangevallen. Bij regionale omroep RTV Noord verklaarde landbouwer Geert Sandee de actievoerders van Storm zelfs openlijk de oorlog. Hij noemde hen tuig dat nog minder is dan Islamitische Staat.

Scherpe punten

De Landbouwers zijn boos omdat onbekenden honderden ‘puntige’ voorwerpen in het landbouwgrond bij Meeden en Scheemda hebben neergelegd. Dit met de bedoeling om landbouwmachines te vernielen. “Het kan hier nog behoorlijk uit de hand gaan lopen” zegt Jan Hendriks die lange tijd woordvoerder was van Storm Meeden vandaag in de krant DvhN. “Wij hebben echter helemaal niets met deze actie te maken. Landbouwers zijn nu wel boos op mij. Ik ben zelfs neergezet als rovershoofdman”, aldus Hendriks. Omdat de actiegroep Storm Meeden niet verantwoordelijk gehouden wil worden voor de sabotage en de honderden gevaarlijke punten in het landbouwgebied heeft het zichzelf tijdens een spoedvergadering opgeheven.

Tweedeling

Windpark N33 zorgt voor een tweedeling in het gebied. Inwoners van Meeden vrezen waardedaling van hun woningen, aantasting van de habitat en een toenemende onrust door de ongelijke verdeling van lusten en lasten. Storm Meeden protesteert al jaren tegen de komst van het windpark maar dat is nu voorbij. De actiegroep Storm stopt er definitief mee. Jan Hendriks zegt niet te buigen voor de boeren. Met de opheffing wil hij alleen aangeven dat er nu dingen gebeuren die niet door Storm Meeden zijn georganiseerd. Hij hoopt nog steeds dat er geen windmolens komen. “Er zijn betere alternatieven”.

Lees ook: RTV Noord-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal