Direct naar de inhoud.

Veendammer judoka’s naar NK senioren

  • door:
  • op:

judo-veendamEINDHOVEN – Tijdens het Nederlands Kwalificatietoernooi in Eindhoven hebben de judoka’s van Judoteam Veendam een uitstekende indruk achter gelaten. De nummers 1 tot en met 8 per gewichtsklasse gaven afgelopen zaterdag recht op deelname aan het NK op 1 en 2 oktober in Almere. Maar liefst 5 judoka’s van de Veendammer judoschool wisten zich voor dit Nederlands Kampioenschap te plaatsen.

In de categorie -81 kilogram verraste Thijmen Engels met een grandioze derde plaats. In een klasse met 34 deelnemers wist hij na verlies in zijn eerste wedstrijd vervolgens 6 wedstrijden op rij met ippon (vol punt) te winnen.

Eveneens een derde plaats was er voor Ingrid Engwerda in de categorie dames -78 kilogram. Zij won de strijd om het brons met een vol punt.

Een vijfde plaats was er in de klasse -70 kilogram voor Rianne Wolters. Anniek Potze en Margitte Hein werden in hun klasse 7e en plaatsten zich daarmee ook voor de Nederlandse Kampioenschappen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal