Direct naar de inhoud.

Ondernemers: zonnepark goedkoper dan windenergie

  • door:
  • op:

Neuhardenberg Solarpark als voorbeeld Drentse Veenkoloniën.
Neuhardenberg Solarpark als voorbeeld Drentse Veenkoloniën.
VEENKOLONIËN – In een brief aan minister Kamp doen ondernemers in de Kanaalstreek en de Buinermond een dringende oproep om definitief af te zien van de realisering van een megawindpark in de Veenkoloniën en te kiezen voor een zonnepark als alternatief.

De ondernemers doen dit beroep op basis van nieuwe feiten en hebben vanuit de door hen opgerichte Stichting de Zonkoloniën onderzoek laten uitvoeren naar de financiële haalbaarheid van solar in plaats van wind. Op basis van dit onderzoek en ontwikkelingen in de markt blijkt dat ‘zon’ inmiddels goedkoper is dan ‘wind’.

Minister Kamp noemde eerder een zonnepark geen alternatief voor windmolens in de Veenkoloniën omdat zo’n park duurder zou zijn en minder stroom zou opleveren.

Volgens de ondernemers gebruikt het ministerie van Economische Zaken achterhaalde en onjuiste gegevens.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal