Direct naar de inhoud.

Ondernemers: zonnepark goedkoper dan windenergie

Neuhardenberg Solarpark als voorbeeld Drentse Veenkoloniën.
Neuhardenberg Solarpark als voorbeeld Drentse Veenkoloniën.
VEENKOLONIËN – In een brief aan minister Kamp doen ondernemers in de Kanaalstreek en de Buinermond een dringende oproep om definitief af te zien van de realisering van een megawindpark in de Veenkoloniën en te kiezen voor een zonnepark als alternatief.

De ondernemers doen dit beroep op basis van nieuwe feiten en hebben vanuit de door hen opgerichte Stichting de Zonkoloniën onderzoek laten uitvoeren naar de financiële haalbaarheid van solar in plaats van wind. Op basis van dit onderzoek en ontwikkelingen in de markt blijkt dat ‘zon’ inmiddels goedkoper is dan ‘wind’.

Minister Kamp noemde eerder een zonnepark geen alternatief voor windmolens in de Veenkoloniën omdat zo’n park duurder zou zijn en minder stroom zou opleveren.

Volgens de ondernemers gebruikt het ministerie van Economische Zaken achterhaalde en onjuiste gegevens.

2 reacties op “Ondernemers: zonnepark goedkoper dan windenergie”

  1. Minister Kamp en de provinciale bestuurders hebben al voordat de bevolking werd geraadpleegd toezeggingen gedaan aan projectontwikkelaars. Dat is ook de reden dat er geen beweging is in het standpunt van de Minister. De volksvertegenwoordigers en de minister hebben zich niet gehouden aan de democratische procedures en de bevolking nooit geraadpleegd.
    Verder hebben ze ten onrechte gebruik gemaakt van de crisis en herstelwet om procedures te versnellen waardoor het democratische proces van informatie en inspraak met voeten werd getreden. Het belang van de bewoners van dit gebied is nooit ter sprake gekomen. Het windmolenplan moet daarom afgekeurd worden door de rechter. Het zonnepark is een prima alternatief die alle doelstellingen haalt voor duurzame energieopwekking. De Minister kan niet anders dan dit plan serieus nemen. Eigenlijk hoeft er niet eens een alternatief worden aangeboden omdat de hele procedure van het windmolenplan niet deugt. De Minister en al die zogenaamde volksvertegenwoordigers mogen blij zijn dat al die betrokken mensen hun werk verrichten en met dit prima alternatief komen. Als ze dit zonneparkplan niet serieus nemen kunnen we stellen dat we te maken hebben met dubieuze praktijken van openbare bestuurders en projectontwikkelaars.
    Corruptie is dan het enige wat overblijft om dit vreemde gedrag van deze zogenaamde volksvertegenwoordigers inclusief de Minister te verklaren.

    • Ook de lokale bestuurders hebben lang gewacht om in actie te komen.
      Burgemeester en Wethouders van o.a. Stadskanaal kwamen pas in actie toen ondernemers hun aanspoorden om aan het werk te gaan. Uiteindelijk is er een onderzoek gestart naar het draagvlak onder de bevolking voor een windmolenpark. 80% van de bevolking in het gebied bleek uiteindelijk tegen dit absurde plan te zijn. Het is te hopen dat de druk op de ketel blijft en dat de Minister in de gaten krijgt dat de bevolking het niet langer pikt om genegeerd te worden.Dit zonneparkplan wordt hem gratis aangeboden en wordt gesteund door de bevolking. Het levert dezelfde energie op zonder al die nare bijwerkingen die het windmolenpark nu eenmaal veroorzaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-