Direct naar de inhoud.

45 windmolens in het Drentse Mondengebied

  • door:
  • op:
Geen 50 maar 45 windmolens
Geen 50 maar 45 windmolens

STADSKANAAL – Wethouder Peter Gelling (Gemeentebelangen Stadskanaal) is blij dat er vijf windmolens minder geplaatst worden in het windmolenpark in het Drentse Veenkoloniale Mondengebied. Dat zegt hij vandaag in het DvhN. “Maar”, zo zegt hij. “De gemeente Stadskanaal blijft zich verzetten tegen de komst van het windmolenpark. Ook nu dat iets kleiner lijkt te worden”.

Drouwenermond

De wethouder reageert zo op het besluit van minister Henk Kamp om het windpark wel door te zetten. Niet met 50 windturbines maar met 45 windmolens. De vijf molens die nu niet geplaatst zouden worden kwamen achter Drouwenermond te staan en hiermee recht op Stadskanaal. Gelling: “ De mensen in dat dorp hadden er zeker last van gehad ik ben blij dat ze er niet komen maar vijf windmolens minder is een druppel op de gloeiende plaat”.

Wethouder Peter Gelling (GBS)
Wethouder Peter Gelling

Daarom blijft de gemeente Stadskanaal zich verzetten en het windmolenpark te massaal vinden. Er wordt nu gezocht naar nieuwe juridische mogelijkheden om het tij te keren. “We geven de moed nog niet op”, aldus Gelling.

Verbolgen

Inmiddels hebben de gemeentebesturen van Aa en Hunze en Borger-Odoorn laten weten uiterst verbolgen te zijn over de manier waarop de rijksoverheid het besluit over het windpark wereldkundig heeft gemaakt. De verantwoordelijke wethouders werden niet vooraf geïnformeerd. “Dit voelt als een overval” zegt wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal