Direct naar de inhoud.

Veenkoloniale rockers Høksons in 2017 naar vele feesttenten

  • door:
  • op:

161007-hoksonsEXLOERMOND – Zitten Doej Thuus Moar. Onder deze noemer spelen de Veenkoloniale rockers Høksons in 2017 vele feesttenten en zalen plat. In aanloop naar deze tour brengt de band in november de gelijknamige nieuwe single uit. “Kom van die luie bank af, blijf niet plakken achter dat beeldscherm of voor die tv. Geniet van het leven: trek erop uit, ga de natuur in of ga feesten bij een gezellig rock ’n roll concert”, zegt frontman Gert Huls van de Høksons.

Veenkoloniale rock. Het is een nieuwe loot aan de rock ’n roll stam. De geest van oer-dialectrockers Normaal waart rond, de naam ‘boerenrock’ ligt op de loer. Maar toch is Veenkoloniale rock nét even anders, volgens de grondleggers van Høksons. Huls vertelt: “Veenkoloniale rock ‘n roll is rauw en recht voor z’n raap, in Veenkoloniaal dialect. Van oud tot jong, rijk of arm, iedereen komt los. In deze muziek liggen onze hart en ziel, de energie slaat over op een steeds grotere schare fans.’’

Platen
De nieuwe single Zitten Doej Thuus Moar is geproduceerd door Frans Vollink en opgenomen in zijn studio Het Atelier in Weiteveen. Daar nam Høksons in 2014 ook het debuutalbum Deur ’t Veen op, waarvan de band tijdens de komende tour vele nummers live speelt. En vanaf oktober is Høksons wederom regelmatig in studio Het Atelier te vinden voor de opname van een aantal nieuwe nummers.

Normaal
Naast eigen repertoire speelt Høksons tijdens de komende tour ook verschillende nummers van het inmiddels gepensioneerde Normaal. ”Uit liefde en passie voor de band die vier decennia lang de podia onveilig maakte”, zegt Huls. “Geheel in de geest van Normaal spelen wij de nummers in onze eigen stijl, waarmee wij ons gevoel laten spreken en hart en ziel in de muziek leggen. Want er is maar één Bennie Jolink en er was maar één Normaal.”

Høksons
Een gezellige sfeer onder het publiek en recht-uit-het-hart Veenkoloniale rock ‘n roll. Dat is wat de fans de komende tour wederom mogen verwachten van Høksons. Zanger-slaggitarist Gert Huls, bassist Frank Nieland, drummer Jochem Scholte en leadgitarist Dirk de Jong maken er ook in 2017 op vele podia weer een groot feest van.

Kijk voor speeldata, locaties en andere informatie op: hoksons.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal