Direct naar de inhoud.

S-Express bijna tien jaar op je eigen radiostation

  • door:
  • op:
BJ-Alex-Dorien
BJ-Alex-Dorien

RTV1 – (Geheel nieuw programmawebsite) – Het vrijdagavond radioprogramma ‘S-Express’ bestaat bijna 10 jaar. Begin 2007 was de eerste aflevering te horen via de lokale radio. Het was toen slechts een uurtje discomuziek gepresenteerd door Bert Jan Brinkman tussen 18.00 en 19.00 uur op de vrijdagavond. Vanaf 2008 kwam Alex Bos het programma verrijken en werd er overgeschakeld op duo presentatie. Al spoedig begon het programma te groeien, kwamen er thema’s en gasten. Ook werd de muziekkeuze gevarieerder.

Infotainment

Nu 10 jaar later is de S-Express uitgegroeid tot een informatieve amusementshow. Wij noemen dat infotainment. Natuurlijk wordt er nog een discotrack gedraaid uit de jaren 70 en 80 geheel in stijl van het programma (de S-Express sound) maar de nadruk ligt nu toch vooral op streekartiesten, live-muziek en informatie cq amusement uit de regio.

thea_en_greetDe show wordt nu gedragen door Alex Bos en Dorien Franken waarbij Bert Jan Brinkman aanschuift in de eerste twee uren. Vaste medewerkers zijn Greet Bossema en Thea Ninteman (kookrecepten). Marc Dol (112nieuws) en natuurlijk Bertus Visser van het weekeind weerbericht. Zo is er een heel team van medewerkers ontstaan door de jaren heen. Naast bovenstaande medewerkers zijn er ook nog velen actief op de achtergrond die meehelpen met backstage werkzaamheden want de show is zo intensief geworden dat een presentatieteam dit niet allemaal meer alleen af kan.

Website

marc_dolDe S-Express heeft altijd een eigen programma website gehad en werd regelmatig aangepast. Alex vond het nu echter de hoogste tijd om de site aan te passen aan de S-Express nieuwe stijl. Zo kun je vanaf nu stemmen op je favoriete streekartiest en kun je kijken naar de videoclips in de ‘S-Express 6’ . Met de nieuwe website wil het programmateam de luisteraar (en kijker) nog meer betrekken bij het programma. En denk maar niet dat de show nu uitgekristalliseerd is.. Nee, er liggen grootse plannen klaar voor de show. Want ook de komende tien jaar blijft S-Express aan de weg timmeren waarbij nieuwe media en beeld en geluid in elkaar gaan overvloeien.

Het S-Express team hoor je iedere vrijdagavond bij RTV1 tussen 18.00 en 22.00 uur met hierin de programma’s:

18.00 uur – RTV1 actueel
19.00 uur  S-Express deel 1
20.00 uur  S-Express deel 2
21.00 uur  S-EXpress Nonstop

Surf hier naar de nieuwe website S-Express

Archief: Neil Hendriks in de S-Express in 2008
Archief: Neil Hendriks in de S-Express anno 2008-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal