Direct naar de inhoud.

Vogelkunstenaar Erik van Ommen geeft lezing in Streekhistorisch Centrum

  • door:
  • op:

20161031-erik-van-ommen-kraanvogelsSTADSKANAAL – Op zondag 30 oktober geeft de bevlogen kunstenaar Erik van Ommen een lezing over zijn werk, zijn vogeltekenreizen en de verschillende technieken die hij beoefent. Dit doet hij in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal met behulp van korte video’s , dia’s en een enthousiasmerend verhaal.

Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij is onder andere bekend van de vogelboeken die hij maakte, bijvoorbeeld over de grauwe kiekendief, boerenzwaluw, kluut en ijsvogel. In 2015 kwam zijn 32-ste boek ‘Mijn reigerparadijs’ uit dat werd genomineerd voor de Jan Wolkersprijs 2015. Erik van Ommen is één van de weinige kunstenaars die in de buitenlucht vogels en dieren schildert en tekent. Een telescoop is daarbij zijn belangrijkste hulpmiddel. Hierdoor kan hij het gedrag van zijn onderwerp zo goed mogelijk bestuderen en schetsen. Veel aquarellen en tekeningen werkt hij ter plaatse uit. Olieverfschilderijen en etsen zijn gebaseerd op veldschetsen en ontstaan in zijn atelier. Hij beschouwt de hele wereld als zijn werkterrein en werkte in vele landen. Erik woont, werkt en exposeert in Atelier Brink 2, een oude pastorie op de historische Brink in Vries.

De lezing begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 4,00 per persoon.
Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-