Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal `74 organiseert internationaal korfbalweekend

korfbalSTADSKANAAL – Traditioneel voor aanvang van het zaalkorfbalseizoen organiseert KV Stadskanaal’74 een internationaal korfbalweekeinde. Mede door de fantastische samenwerking met de verenigingen in de regio is het toernooiweekeinde van de club inmiddels uitgegroeid tot een internationale korfbalweek. Dit jaar alweer voor de 16e achtereenvolgende keer.

Programmaverloop
Op maandag 31 oktober wordt het eerste team verwacht. Voor het eerst zal er een team uit Argentinië in Nederland komen korfballen. De selectie uit Misiones speelt maar liefst 9 wedstrijden in deze week en lijkt op voorhand de publiekslieveling te worden van deze week. Gedurende de week komen er per dag teams bij. De club kijkt vooral uit naar de komst van KC Tokyo uit Japan en het nationale team van Indonesië.

Op dinsdag speelt Misiones in Oude Pekela tegen een combinatie van WSS. Op woensdag worden 3 wedstrijden gespeeld bij Korwi in Winschoten en op donderdag bij EKC in Emmen.

Vrijdagavond 4 november worden 3 wedstrijden in sporthal De Splitting in Nieuw Buinen afgesloten met een feestavond in clubhuis De Schakel, waarbij ook teams van Wales, Ierland en het Duitse Wesseling aanwezig zijn.

Op zaterdag 5 november vindt dan het eigenlijke toernooi plaats tussen 8 korfbalteams. Alle clubs spelen hier in 2 poules hun wedstrijden waarna kruisfinales een winnaar aanwijzen. Na afloop is er een feestavond in sporthal De Spont die tot in de late uurtjes zal duren.

Op zondag 6 november tenslotte worden er 3 interlands gespeeld tussen de eerder genoemde nationale teams.

KV Stadskanaal’74 verzorgt dit jaar voor zo’n 125 personen overnachtingen en maaltijden gedurende het verblijf van de teams.
Deze enorme logistieke klus kan gratis geklaard worden door een aantal trouwe sponsoren en de gemeente Stadskanaal die dit evenement al een aantal jaren als een van de 4 topsportevenementen ziet binnen haar gemeente.

Voor meer informatie en het uitgebreide programma kijkt u op http://www.stadskanaal74.nl/

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.