Direct naar de inhoud.

Fonds Gehandicaptensport doel 27e editie Klap tot Klaploop

  • door:
  • op:

klaptotklapSTADSKANAAL – Elk jaar verbindt de Klap tot Klaporganisatie een goed doel aan haar evenement. Deelnemers kunnen dan bij hun inschrijving een bedrag doneren. Fonds Gehandicaptensport Nederland is gekozen als doel voor de 27e editie.

Ons land telt 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Daarom staat het fonds als één team achter deze sporters en heeft de missie er voor te zorgen dat ook mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen sporten. Pas dan is de wedstrijd gewonnen! Fonds Gehandicaptensport werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van (financiële) middelen en het toekennen van subsidies aan onze doelgroep.

Start 25e Klap tot Klaploop (F: B J Brinkman / RTVS )
Start 25e Klap tot Klaploop (F: B J Brinkman / RTVS )

Een donatie aan dit fonds wordt onder andere gebruikt voor het beschikbaar stellen van start – en stimuleringssubsidies aan sportverenigingen die hun vereniging openstellen voor mensen met een handicap. Het fonds wil het aanbod van sporten voor mensen met een handicap vergroten en de kwaliteit daarvan verbeteren.

Deze keuze is niet zomaar gemaakt. De Klap tot Klap heeft twee onderdelen welke specifiek gericht zijn op mensen met een handicap, namelijk de onderdelen Wheelers en Handbikers. Door deze samenwerking met dit fonds wil de Klap tot Klap ook stimuleren dat meer sporters aan deze onderdelen meedoen.

De 27e editie is gepland voor 17 april 2017. De inschrijving start in januari 2017 via www.inschrijven.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal