Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dorpen-beheerteam en inwoners Alteveer vissen achter het net

n366VEENDAM/ALTEVEER – De provincie Groningen kan gewoon doorgaan met de reconstructie van de weg N366 tussen Veendam en Stadskanaal. De Raad van State verklaarde woensdag alle beroepen tegen het plan niet ontvankelijk. In de praktijk houdt dat in dat de hoogste bestuursrechtbank niet inhoudelijk naar het plan en de bezwaren daartegen heeft kunnen kijken.

 

Procedurefouten

N366De N366 krijgt dubbele rijstroken tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Hiervoor zijn inmiddels de bomen al verplaatst.  Vanaf Nieuwe Pekela tot Stadskanaal wordt de provinciale weg N366 verbreed. Het verzet van de inwoners van Alteveer en van de dorpenbeheerteams Ommelandercompagnie, Ommelanderwijk-Zuidwending wordt niet verder besproken en gaat ongezien langs de Raad van State omdat er procedurefouten zijn gemaakt. Zo wilden de inwoners uit het dorp Alteveer graag speciaal ‘stil’-asfalt maar verzuimden ze de griffie-recht te betalen. Het Dorpenbeheerteam wilde een geluidswal opwerpen maar dit voorstel wordt ontvankelijk verklaard omdat niet duidelijk is gemaakt wie het dorpenbeheerteam vertegenwoordigt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.