Direct naar de inhoud.

Herdenkingen in de regio

  • door:
  • op:

REGIO – Op verschillende plekken in onze regio werden vandaag mensen herdacht die zijn omgekomen of vermoord in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Steentjes op het monument

In Ommelanderwijk liep men in een stille tocht naar de Joodse begraafplaats. Bezoekers legde na afloop een steentje op het monument aldaar. Dit is een Joods gebruik, op te vatten als een teken dat het graf – of in dit geval monument – met een bezoek wordt vereerd.

Monument in de bossen

Op 11 januari 1944 stortte in de Staatsbossen bij Exloo een Amerikaanse B-24 bommenwerper neer. Op de plaats waar het vliegtuig neerstortte en de bemanning omkwam, werd in 1990 een monument onthuld. Vanaf het gemeentehuis was er een stille tocht naar het monument waar twee minuten stilte werd gehouden en verschillende kransen werden gelegd.

Kranslegging bij het Joods Oorlogsmuseum

Bij het Joods Oorlogsmuseum in Stadskanaal spraken onder andere burgemeester Klaas Sloots en dominee Van Zuijlekom. Ook werden alle namen van de Joden die op het monument staan voorgelezen, zij overleefden de oorlog niet.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal