Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fotoreportage: Langs de zeven monumenten van Stadskanaal

Burgemeester Klaas Sloots hijst de vlag halfstok. (Foto: Hielke Bosch/RTV1)

STADSKANAAL – De nationale dodenherdenking is dit jaar opnieuw op afstand. Zo ook in de gemeente Stadskanaal waar op 4 mei een krans werd gelegd bij zeven verschillende monumenten in de gemeente. Er werd op deze vierde mei herdacht bij het Verzetsmonument, Joods Oorlogsmonument en het monument op het Maczekplein in Stadskanaal. Ook werden er kransen gelegd bij de monumenten in Musselkanaal, Alteveer, Mussel en Onstwedde. Al deze kransleggingen werden opgenomen en zijn ’s avonds uitgezonden bij RTV1.

Toespraak

Burgemeester Klaas Sloots gaf bij het Joods Monument in Stadskanaal een toespraak. Daarin haalde Sloots ook de huidige tijd aan: ‘We leven in de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, een crisis die door alle maatregelen ons gevoel van vrijheid op de proef stelt’, aldus Sloots. ‘Maar’, voegt de burgemeester eraan toe: ‘We kunnen dit niet, ik herhaal, niet vergelijken met de vrijheidsbeperking tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onze vrijheid is namelijk weer in zicht.’

Naast de herdenking op televisie is er ook een fotoreportage van de verschillende kransleggingen gemaakt.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.