Direct naar de inhoud.

Veendam en Wildervank laten de bruggen schijnen

  • door:
  • op:
Brug halverwege Wildervank (F: RTV1)
Brug halverwege Wildervank (F: RTV1)

VEENDAM – (Foto/video) – Wie op deze dagen langs het Oosterdiep rijdt weet niet wat hij ziet. Veendam en Wildervank liggen er in de avonduren waarlijk sprookjesachtig bij. Veendam mag in deze periode omgedoopt worden van Parkstad in Lichtstad. Alle 32 bruggen zijn namelijk verlicht met witte lampjes. Van Bareveld tot het centrum van Veendam. Drie kilometer lichtsnoer moest er worden ingekocht. Honderd lampjes per brug. De kosten zijn miniem en worden gedragen door de mensen die bij de brug wonen. Tien cent per uur kost hun dit.

De gemeente Veendam steunt het initiatief evenals de Rabo- bank. De burgers waren bereid de portemonnee zelf te trekken en onderling de kosten te delen. Het scheelt dat de feestverlichting uit ‘warme’ led-lampjes bestaat, voor een zacht prijs geleverd door het Veendammer bedrijf JP Led.

“Dit is de eerste keer dat we het in onze gemeente zo aanpakken. Het is klein begonnen en steeds groter gegroeid. Ondernemers haakten aan, burgers doen mee. Het is echt iets van ons allemaal geworden”, zegt een blijde initiatiefnemer Henry Holweda uit Veendam.

(Foto’s RTV1)

bareveld-brugbrugverlichting-1-parelsnoer-rtveenbrug-3brug-4brug-verlichting-5-rtv1-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal