Direct naar de inhoud.

Locoburgemeester bedankt redders drenkeling

  • door:
  • op:

(F: gemeente Vlagtwedde)
VLAGTWEDDE/TER APEL – Locoburgemeester Giny Luth heeft drie inwoners van Ter Apel bedankt voor het redden van een drenkeling.

Op 1 augustus van dit jaar hebben zij een vrouw gered die met haar scootmobiel in de vijver nabij de Nederveen Cappelstraat in Ter Apel terecht was gekomen. “Deze helden zijn onverschrokken het water in gegaan. Een dikke pluim voor hun heldhaftig optreden is dubbel en dwars verdiend,” aldus de locoburgemeester.

Op 1 augustus wandelde de 67-jarige mevrouw Hendriks samen met haar kleindochter en hond en zag dat een vrouw met haar scootmobiel in het water terechtkwam met haar hoofd onder water. Mevrouw Hendriks is direct naar de vijver gerend en erin gesprongen. Ze greep zichzelf vast aan een hekwerk in het water en met haar andere hand heeft ze het hoofd van de drenkeling boven water gehouden.

De kleindochter ging snel naar huis om haar vader, de heer Van der Laan, op te halen. Die is direct naar de vijver gerend en ook het water ingesprongen. Een omstander, de heer Dummer, heeft het goede voorbeeld gevolgd en vervolgens hebben ze gedrieën, met vereende inspanningen, de drenkeling veilig op de kant gekregen. Vervolgens moest mevrouw Hendriks nog uit het water worden gehaald. Zij zat inmiddels tot haar heupen in de modder.

Hendrik, Van der Laan en Dümmer kregen de Onderscheiding van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, een bronzen medaille en een getuigschrift.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal