Direct naar de inhoud.

Groene kerstdagen met wisselvallig weertype

  • door:
  • op:
Weeronline (F: J. Wiersema)

WEERONLINE – Vandaag breekt in de loop van de middag mogelijk soms de zon even door maar voor de rest blijft het een grijze dag. Dinsdag en woensdag zijn er naast wolkenvelden ook zonnige perioden en is het opeens heel ander weer. Het wordt iets kouder met in de middag 2 tot 6 graden en in de nacht lichte vorst. In het noordoosten kan dinsdag de hoeveelheid zon tegenvallen door velden laaghangende bewolking.

Donderdag is het bewolkt en trekt een regengebied over het land. De middagtemperatuur stijgt naar 5 tot 7 graden, maar in de nacht kan de temperatuur in het binnenland nog dicht bij het vriespunt komen.

Kerstavond
Zaterdag is de kans op regen groot. Er worden geen grote hoeveelheden verwacht, maar het wordt geen droge dag. Met een beetje geluk passeert de meeste regen juist in de nacht en is het in de middag overwegend droog met wat zon. Het wordt 5 tot 8 graden. Kerstavond daalt de temperatuur naar 3 graden in het oosten en 5 in het westen. Voor het gevoel is het behoorlijk fris, want de gevoelstemperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. Als daarbij ook wat regen valt is het ronduit koud.

kerstdagen
De Kerstdagen verlopen wisselvallig. Zondag valt de temperatuur een graadje hoger uit en Tweede Kerstdag kan de temperatuur naar 7 tot 10 graden stijgen. Waarschijnlijk gaat de zacht lucht samen met regen, maar als het droog blijft is het met een beetje zon al snel lekker. Normaal wordt het 5-6 graden tijdens de Kerst. Met de komst van de regen trekt de zuiden- tot zuidwestenwind aan. In het binnenland is de wind matig en in westelijke provincies is het wat onstuimiger door een vrij krachtige wind.

Het vooruitzicht naar de periode tussen Kerst en Oud- en Nieuw laat een licht wisselvallig en zacht weerbeeld zien. Pas helemaal aan het eind van het jaar wordt het duidelijk of de temperatuur omlaag gaat, of juist niet.

Weeronline



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal